Prijava

Registracija

Nakon kreiranja naloga, moći ćete pratiti svoj rezervacije, pratiti potvrdu i također možete ocijeniti putovanje.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Datum rođenja*
Email*
Telefon*
Država*
* Kreiranje računa znači da prihvatate naše Uslove korištenja usluge i Izjavu o privatnosti.
Prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak

Imate korisnički račun?

Prijava

Budimpešta – Putovanje

Lista želja

ZA DODAVANJE PUTOVANJA NA LISTU ŽELJA POTREBAN JE KORISNIČKI RAČUN

Akcija
Već od0 KM
0
Ime i prezime*
Email Adresa*
Vaš upit*
* Slažem se sa Uslovi korištenja i Politikom privatnosti .
Molimo prihvatite sve odredbe i uslove prije nego što pređete na sljedeći korak

Rezervišite sa povjerenjem


Najbolje cijene
Korisnička podrška 24/7
Ručno odabrane ture
Putno osiguranje

Trebate pomoć?


+387 62 035 825

[email protected]

5 Dana
Dostupnost : Jan - Dec
Sarajevo
Budimpešta
Broj putnika : 20

Budimpešta – Putovanje

0
 • Trajanje : 7 Dana
 • Broj mjesta : 20
 • Prijevoznik : Pegasus
 • Maj : 11.05.2024

Detalji

Putovanje u Budimpeštu pruža jedinstveno iskustvo koje spaja bogatu istoriju, arhitekturu i kulturu. Ova prelijepa prijestolnica Mađarske, smještena duž obala rijeke Dunav, očarava svojim impozantnim građevinama, termalnim izvorima i šarmantnim ulicama.

Šetajući obalom Dunava, otkrivate neke od najljepših znamenitosti grada, kao što su Kraljevski dvorac na brdu Buda i veličanstvena crkva Svetog Stjepana na obali Pešte. Uživajte u pogledu na čuveni Lančani most i panoramu grada koja se odslikava u vodama Dunava.

Cijena uključuje

 • Air fares
 • 3 Nights Hotel Accomodation
 • On Trip Transport
 • 2 Meals / day

Cijena ne uključuje

 • Driver Service Fee
 • Guide Service Fee
 • Room Service Fees

Hoteli

Amman: Hotel Geneva – 3 noći s doručkom (BB)

Petra: Hotel Petra Icon – 2 noći s doručkom (BB)

Wadi Rum: Kamp Arena – 1 noćenje u Deluxe šatoru s polupansionom (HB

Šta očekivati

Putovanje u Budimpeštu pruža jedinstveno iskustvo koje spaja bogatu istoriju, fascinantnu arhitekturu, raznoliku kulturnu scenu i ukusnu gastronomiju. Očekujte da budete očarani impozantnim građevinama poput Kraljevskog dvorca i Parlamenta, da se opustite u čuvenim termalnim kupalištima kao što su Széchenyi i Gellért, da istražujete brojne muzeje, galerije i pozorišta, te da uživate u autentičnim mađarskim specijalitetima poput gulaša, langosa i slatkih palačinki. Budimpešta je grad koji pruža nezaboravno iskustvo za sve putnike, bez obzira na interesovanja, i ostavlja utisak koji će dugo trajati.

 • Bogatu istoriju i arhitekturu: Budimpešta je dom brojnih znamenitosti kao što su Kraljevski dvorac, Parlament i Bazilika svetog Stjepana, koji odišu istorijom i grandioznom arhitekturom.
 • Termalna kupališta i wellness: Očekujte opuštajuće trenutke u termalnim kupalištima kao što su Széchenyi i Gellért, gdje ćete se moći relaksirati u termalnim bazenima i uživati u wellness tretmanima.
 • Živopisnu kulturnu scenu: Budimpešta nudi raznoliku kulturnu ponudu koja uključuje muzeje, galerije, pozorišta i koncertne dvorane, pružajući posjetiocima jedinstvena umjetnička iskustva.
 • Autentičnu gastronomsku ponudu: Probajte tradicionalne mađarske specijalitete poput gulaša, langosa i paprikaša u lokalnim restoranima i uživajte u bogatstvu mađarske kuhinje koja će zadovoljiti svačiji ukus.

Plan i program

Dan 1 - Sarajevo

Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja.Nastavak vožnje preko Zenice, Doboja ili Tuzle, zavisno od broja prijavljenih putnika po gradovima. Vožnja preko Osijeka, Belog Manastira prema Budimpešti.

Dan 2 - Budimpešta

Vožnja u jutarnjim satima kroz Madjarsku. Dolazak u Budimpeštu te fakultatvini obilazak grada sa vodičem – panoramski obilazak Budimpešte (Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava i Citadela). Odlazak u hotel na check in u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor i razonodu te mogućnost odlaska u centar grada.Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 3 - Aktivnosti

Doručak. Slobodno vrijeme uz mogućnost obilaska Vaci ulice po danu.. U večernjim satima mogućnost fakultativne vožnje brodom, večernje krstarenje Dunavom ispod poznatih prelijepih budimpeštanskih mostova, pored zgrade Parlamenta, Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 - Bosna

Doručak. Poslije doručka check out iz hotela. GRATIS odlazak u tržni centar Campona uz mogućnost posjete Tropikarijumu. Tropikarijum je mjesto gdje se na najzanimljiviji način mogu upoznati brojne životinjske vrste, uglavnom iz tropskog dijela zemlje. Obilazeći ovaj park, svakog posjetioca dijeli samo par centimetara od različitih vrsta ajkula, krokodila, zmija, kao i majmuna, rijetkih ptica i riba, kornjača, insekata i mnogih drugih vrsta… Nastavak putovanja prema Hrvatskoj i BiH, sa odmorima po potrebi grupe. Dolazak u BiH planiran je u večernjim/ranim jutarnjim satima narednog dana.

Mapa