Prijava

Registracija

Nakon kreiranja naloga, moći ćete pratiti svoj rezervacije, pratiti potvrdu i također možete ocijeniti putovanje.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Datum rođenja*
Email*
Telefon*
Država*
* Kreiranje računa znači da prihvatate naše Uslove korištenja usluge i Izjavu o privatnosti.
Prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak

Imate korisnički račun?

Prijava

Jordan – Grupno putovanje

Lista želja

ZA DODAVANJE PUTOVANJA NA LISTU ŽELJA POTREBAN JE KORISNIČKI RAČUN

Akcija
Već od2,800 KM
0
Rezervacija
Upit
Ime i prezime*
Email Adresa*
Vaš upit*
* Slažem se sa Uslovi korištenja i Politikom privatnosti .
Molimo prihvatite sve odredbe i uslove prije nego što pređete na sljedeći korak
Maj 11, 2024
Raspoloživo: 20 mjesta
* Molimo odaberite sva obavezna polja da biste prešli na sljedeći korak.

Rezerviši

Rezervišite sa povjerenjem


Najbolje cijene
Korisnička podrška 24/7
Ručno odabrane ture
Putno osiguranje

Trebate pomoć?


+387 62 035 825

[email protected]

7 Dana
Dostupnost : 11.05.2024
Sarajevo
Amman
Broj putnika : 20

Jordan – Grupno putovanje

0
 • Trajanje : 7 Dana
 • Broj mjesta : 20
 • Prijevoznik : Pegasus
 • Maj : 11.05.2024

Detalji

Putovanje u Jordan pruža jedinstvenu kombinaciju arheoloških čuda, bogate kulturne baštine i zadivljujućih prirodnih ljepota. Ova mala zemlja na Bliskom istoku očarava posjetioce svojom raznolikošću i gostoprimstvom.

Jordanska priča započinje u Petri, gradskom carstvu uklesanom u ružičastom kamenu, koje se često naziva “Izgubljenim Gradom”. Ovaj arheološki dragulj pruža jedinstveno iskustvo hodanja kroz uske staze oko impozantnih stijena i otkrivanja fascinantnih građevina poput Hrama Hazzar i El-Deira.

Cijena uključuje

 • Avio karte s taksama
 • Viza
 • Profesionalni vodič
 • Smještaj u luksuznim hotelima 4* s doručkom
 • Noćenje u autentičnom beduinskom kampu
 • Prijevoz i posjete turističkim destinacijama
 • Ulaznice za razne atrakcije (vožnja pustinjom u vozilima 4x4, kupanje itd.)

Cijena ne uključuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2-4 KM po danu, ovisno o starosnoj dobi)

Hoteli

Amman: Hotel Geneva – 3 noći s doručkom (BB)

Petra: Hotel Petra Icon – 2 noći s doručkom (BB)

Wadi Rum: Kamp Arena – 1 noćenje u Deluxe šatoru s polupansionom (HB

Šta očekivati

Razotkrijte ljepotu Jordana:
Krenite u istraživanje uzbudljivih savremenih gradova i drevnih ruševina. Osjetite duh prošlosti u fascinantnom Jerashu, očaravajućuj Petri, i na mjestima poput Jebel Nebo.

 

Wadi Rum – Pustinja Snova:
Iskusite adrenalinske trenutke vozeći se pustinjom u 4×4 vozilima, uranjajući u bogatstvo beduinske kulture uz noćenje pod zvijezdama u beduinskom kampu.

 

Plutanje u Mrtvom Moru:
Odmorite tijelo i dušu uz jedinstveno iskustvo plutanja u slanom Mrtvom moru.

 

Rezervišite svoje mjesto:
Budite dio ovog nezaboravnog iskustva. Kontaktirajte nas za rezervaciju i krenite na putovanje života u Jordan! 

 

Istaknute destinacije:

 • Amman
 • Petra
 • Jerash
 • Wadi Rum
 • Mrtvo more
 • Jebel Nebo, Citadel i još mnogo toga!

Plan i program

Dan 1 - 11.05.2024. - Sarajevo - Amman

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Amman je u 17:10 (presjedanje u Istanbulu). Slijetanje u Amman predviđeno je u 02:20 sati lokalnog vremena. Nakon carinskih kontrola, transfer do hotela. Smještaj i noćenje u Ammanu.

Dan 2 - Amman

Nakon doručka putovanje na sjever, krenuvši od rimskog grada Jerasha do tvrđave Ajloun i nazad do Ammana:

Jerash: Bogata historija datira još od rimskog doba. Često nazvan “Pompejima Istoka” zbog izvanredno očuvanih ruševina. Posjetitelji mogu istražiti dobro očuvana rimska pozorišta, kolonadne ulice i impozantne hramove, pružajući zadivljujući uvid u prošlost. UNESCO Svjetska baština.

Tvrđava Ajloun: Nalazi se na brdu na sjevernom dijelu Jordana. Svedočanstvo o srednjovjekovnoj historiji i arhitektonskom umijeću. Izgrađena u 12. veku od strane Ajubida, služila je kao strateško uporište protiv krstaških napada. Impresivne kamene zidine, dobro očuvane kule i panoramski pogled čine je kulturnom jordanskom znamenitošću.

Dan 3 - Amman - Madaba - Nebo - Karak - Petra

Doručak u hotelu, zatim krećemo na jug, počevši od crkve Đorđa u Madabi, pa do planine Nebo, zatim do Karak dvorca, i do kraja dana dolazak u Petru.

Madaba: Nalazi se južno od Amana, poznat po bogatoj historiji kršćanstva i umjetnosti mozaika. Grad je dom brojnih crkava ukrašenih zamršenim mozaicima, te se često naziva “Gradom mozaika”. Jedna od istaknutih atrakcija je “Madabaska mapa” u crkvi Svetog Đorđa, prikazujući Jeruzalem i dijelove Svete zemlje. Madaba pokazuje vjersku toleranciju, budući da je naseljen i kršćanima i muslimanima.

Planina Nebo: Značajno vjersko mjesto u blizini Madabe, gdje posjetitelji mogu uživati u predivnom pogledu na Mrtvo more, Zapadnu obalu, Jerihon, rijeku Jordan, pa čak i Betlehem i Jeruzalem u vedrim danima. Postoji vjerovanje, i u kršćanstvu i u islamu, da je Musa sahranjen negdje na planini Nebo, iako tačna lokacija nije navedena.

Dvorac Al-Karak: Historijska tvrđava smještena u gradu Al-Karak u Jordanu, ovaj impozantan srednjovjekovni kompleks datira iz 12. stoljeća i imao je značajnu ulogu u historiji regije. Sa svojom impresivnom arhitekturom i strateškom lokacijom na vrhu brda, dvorac Karak simbolizira bogato jordansko naslijeđe i pruža posjetiteljima uvid u njegovu priču. Dolazak u Petru, smještanje u hotel. .

Dan 4 - Posjeta grada Petra

Nakon doručka u hotelu slijedi obilazak grada Petra.

Petra, poznata kao “Grad ruža”, bila je glavni grad Nabatejskog kraljevstva, drevne arapske civilizacije koja je cvjetala od 4. vijeka prije nove ere do 2. vijeka nove ere. Njena strateška lokacija duž trgovačkih puteva omogućila joj je da procvjeta kao centar trgovine i trgovine. Smještena u pustinjskom kanjonu u pokrajini Ma'an u Jordanu, Petra je poznata po visokim liticama, uskim kanjonima i stijenama. Jedna od najizraženijih karakteristika Petre je njena izvanredna arhitektura isklesana u stijenama. Mnoge od njenih struktura, uključujući grobnice, hramove i zgrade, urezane su direktno u ružičasto-crvene litice regije. Najpoznatiji primjer je Riznica (Al-Khazneh), veličanstvena grobnica urezana u stijenu. Petra je proglašena UNESCO-vom svjetskom baštinom 1985. godine kao priznanje njenog kulturnog i historijskog značaja. Također se smatra jednim od novih sedam svjetskih čuda.

Dan 5 - Petra - Mala Petra - Wadi Rum (4X4 obilazak 2 sata)

Nakon doručka u hotelu, obići ćemo Malu Petru, koja se nalazi blizu Petre, a do koje ćemo stići za otprilike 15 minuta vožnje. Zatim ćemo nastaviti put do Wadi Ruma.

Wadi Rum: Poznat i kao Mjesečeva dolina, Wadi Rum je zadivljujuća pustinjska divljina koja se nalazi na jugu Jordana. Čuvena je po svom vanzemaljskom pejzažu koji obuhvata dramatične pješčane planine, uske kanjone, visoke stijene i prostrane pustinjske ravnice. U sklopu posjete Wadi Ruma, uživat ćemo u 2-satnom 4×4 obilasku. Nakon obilaska grada Ammana, uputit ćemo se prema Arena kampu gdje ćemo biti smješteni. U kampu ćemo imati večeru i priliku opustiti se nakon dana ispunjenog razgledavanjem.

Dan 6 - Wadi Rum - Mrtvo more - Amman

Nakon doručka u hotelu ujutro, nastavit ćemo putovanje prema Mrtvom moru. Tamo ćemo imati priliku odmoriti se u Resortu 5* uz Mrtvo more, gdje će biti osigurana ulaznica, ručak i vrijeme za opuštanje.

Mrtvo more: Mrtvo more, smješteno na najnižoj tački Zemlje na kopnu, je prirodno čudo poznato po visokom sadržaju soli koji omogućava ljudima da bez napora plutaju u njegovim vodama. Povezano je s biblijskom historijom i vjeruje se da je mjesto pet biblijskih gradova, uključujući Sodomu i Gomoru. Posjetitelji mogu uživati u jedinstvenom iskustvu plutanja u slanim vodama i koristiti mineralno blato za njegu kože. Imat ćemo priliku odmoriti se i opustiti u Resortu uz Mrtvo more uz uključen ručak. Nakon uživanja u Resortu uz Mrtvo more, nastavit ćemo put prema Ammanu, gdje ćemo provesti noćenje

Dan 7 - Amman - obilazak grada - aerodrom (odlazak)

Nakon doručka u hotelu, oko podneva ćemo napustiti hotel i krenuti u posjetu gradu Ammanu.

Obilazak grada Ammana: Citadela: Naša prva destinacija će biti Centar grada gdje ćemo istražiti Citadela. Ovo historijsko mjesto nudi panoramski pogled na Aman i sadrži drevne ruševine, uključujući Herkulov hram i Vizantijsku crkvu.

Rimsko pozorište: Nakon toga, posjetit ćemo dobro očuvano rimsko pozorište koje datira iz 2. stoljeća i koje i dalje koriste za kulturne događaje. Nakon obilaska grada Ammana, uputit ćemo se prema aerodromu za polazak. Dolazak na aerodrome je planiran oko ponoći, a let za Bosnu je u: 03:30, a dolazak u BiH je u 10:20 ( 18.05.2024. )

Mapa