Prijava

Registracija

Nakon kreiranja naloga, moći ćete pratiti svoj rezervacije, pratiti potvrdu i također možete ocijeniti putovanje.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Datum rođenja*
Email*
Telefon*
Država*
* Kreiranje računa znači da prihvatate naše Uslove korištenja usluge i Izjavu o privatnosti.
Prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak

Imate korisnički račun?

Prijava

Riviera Hotel Club Tropicana 3* – Monastir

Lista želja

ZA DODAVANJE PUTOVANJA NA LISTU ŽELJA POTREBAN JE KORISNIČKI RAČUN

Akcija
Već od0 KM
0
Rezervacija
Upit
Ime i prezime*
Email Adresa*
Vaš upit*
* Slažem se sa Uslovi korištenja i Politikom privatnosti .
Molimo prihvatite sve odredbe i uslove prije nego što pređete na sljedeći korak
Raspoloživo: 20 mjesta
* Molimo odaberite sva obavezna polja da biste prešli na sljedeći korak.

Rezerviši

Rezervišite sa povjerenjem


Najbolje cijene
Korisnička podrška 24/7
Ručno odabrane ture
Putno osiguranje

Trebate pomoć?


+387 62 035 825

[email protected]

7 Days
Dostupnost : Jun - Nov
Sarajevo
Monastir
Broj putnika : 20

Riviera Hotel Club Tropicana 3* – Monastir

0
 • Trajanje : 7 Dana
 • Broj mjesta : 20
 • Charter Letovi
 • Ljetna Sezona

Detalji

U sjeveroistočnoj obali Tunisa, okupan suncem i smirenim valovima Sredozemnog mora, smješten je grad Monastir sa svojim impresivnim kompleksom manastira koji odiše duhovnom dubinom i bogatom istorijom.

Monastir, jedno od najstarijih islamskih naselja u Tunisu, nosi duh prošlosti u svakom kutku svog kamenog zdanja. Njegove ulice odražavaju mješavinu kulture i tradicije, dok zidine starog grada čuvaju tajne prošlih vjekova.

Na obali, Monastirska Ribarska luka oživljava duh tradicionalnog ribarstva, dok Labirint Medine vodi posjetioce kroz uske uličice prepune živopisnih prodavnica i zanatskih radnji. Uz svaki korak, osjeća se puls grada, njegova energija i njegova priča.

Ali srce Monastira leži u svom impresivnom manastirskom kompleksu, koji dominira nad gradom kao simbol duhovne snage i tradicije. Sa svojom monumentalnom strukturom, minaretima i kupolama, manastir poziva vjernike i znatiželjnike da stupaju u svetost njegovih zidina.

Unutar kompleksa, posjetioci mogu lutati kroz prelijepe vrtove i dvorišta, uživati u miru i skladu koji odiše iz svakog ugla. Muzeji unutar kompleksa čuvaju blago islamske umjetnosti i kulture, pružajući uvid u bogatu prošlost ovog kraja.

Monastir nije samo mjesto prošlosti, već i živo svjedočanstvo duhovne tradicije koja i dalje živi i diše u svakom njegovom kamenu. Dok sunce zalazi nad horizontom Sredozemnog mora, posjetioci Monastira ostaju zapanjeni njegovom ljepotom i snagom, znajući da su dodirnuli nešto što će ih pratiti zauvijek.

Cijena uključuje

 • Avio prevoz na relaciji SARAJEVO - MONASTIR - SARAJEVO
 • Aerodromske, sigurnosne i druge taxe
 • Prijevoz prtljage avionom 20 kg + 5 kg ručne prtljage po osobi
 • Transfer autobusima na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Boravak u odabranom hotelu, sobi i sa All inclusive uslugom, na bazi kalendarskih 8 ili 15 dana
 • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje za lica do 60 godina starosti. ***Lica od 60 do 75 godina starosti plaćaju uvećanu premiju u iznosu 2 KM po danu. Lica starija od 75 godina nisu obuhvaćena polisom zdravstvenog osiguranje, te se trebaju individualno osigurati.

Cijena ne uključuje

 • Putno osiguranje
 • Privatnog vodiča
 • Privatne troškove

Hoteli

Riviera Club Tropicana 3* – Monastir 

Šta očekivati

Jedna od glavnih atrakcija Monastira je Ribat, drevna utvrda koja je nekada služila kao obrambeni punkt i stanište za monahe. Danas posjetitelji mogu istražiti ove impresivne zidine, uživati u panoramskom pogledu na obalu i osjetiti duh prošlosti koji ovdje još uvijek živi.

 

Monastir je također poznat po svom bogatom kulturnom naslijeđu, a jedno od najimpresivnijih mjesta je mauzolej Habiba Bourguibe, prvog predsjednika Tunisa. Ovaj prekrasan kompleks je mjesto gdje posjetitelji mogu naučiti više o povijesti Tunisa i poštovanju prema Bourguibi, čije su ideje oblikovale modernu tunižansku državu.

 • Bogato kulturno naslijeđe: Monastir nudi izuzetan uvid u tunižansku povijest i kulturu kroz posjete znamenitostima poput Ribata, drevne utvrde koja datira iz islamskog perioda, te mauzoleju Habiba Bourguibe, koji svjedoči o političkom naslijeđu zemlje.
 • Pješčane plaže i obala Sredozemnog mora: Očekujte nezaboravne trenutke opuštanja i uživanja na prekrasnim plažama uz Sredozemno more, gdje možete uživati u sunčanju, plivanju i raznim vodenim aktivnostima.
 • Autentična tržnica i lokalna gastronomija: Posjet tržnici u Monastiru pruža priliku da doživite živopisnu atmosferu tunižanske kulture te istražite lokalne proizvode, suvenire i tradicionalnu hranu poput tajina, couscousa i drugih specijaliteta.
 • Spektakularni prirodni pejzaži: Osim obale, Monastir nudi i prekrasne prirodne pejzaže poput plantaža maslina, voćnjaka i vinograda koji se prostiru duž obale i unutrašnjosti, pružajući posjetiteljima priliku za šetnje i istraživanje netaknute prirode.

Plan i program

Dan 1 - Sarajevo - Monastir

Sastanak putnika kod šaltera ELITE TRAVEL-a na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta BJ7817 /Nouvelair/ (planiran u 16:00h po lokalnom vremenu) radi podijele putne dokumetacije (voucher). Nakon prijave za let, pasoške i carinske kontrole, ukrcavanje u avion. 

Po slijetanju na međunarodni aerodrom Habib Bourguiba u Monastiru planirano u 16:55h po lokalnom vremenu, pristupanje pasoškoj i carinskoj kontroli, te transfer autobusima do odabranog hotela. Početak usluga u hotelu prema pravilima hotela. Noćenje.

Dan 2 -7 - Tunis

Od drugog do pretposljednjeg dana boravka vrijeme predviđeno za odmor, kupanje, slobodne aktivnosti i fakultativne izlete i posjete.

Dan 8 - Monastir - Sarajevo

Transfer autobusima od hotela do međunarodnog aerodroma Habib Bourguiba u Monastiru. Nakon prijave za let BJ7816 /Nouvelair/, pasoške i carinske  kontrole, ukrcavanje u avion za let planiran u 12:00h po lokalnom vremenu

MONASTIR – SARAJEVO. Po slijetanju u Sarajevo kraj usluge, planirano u 15:00h po lokalnom vremenu! 

Mapa