Prijava

Registracija

Nakon kreiranja naloga, moći ćete pratiti svoj rezervacije, pratiti potvrdu i također možete ocijeniti putovanje.
Korisničko ime*
Lozinka*
Potvrdi lozinku*
Ime*
Prezime*
Datum rođenja*
Email*
Telefon*
Država*
* Kreiranje računa znači da prihvatate naše Uslove korištenja usluge i Izjavu o privatnosti.
Prihvatite sve uvjete i odredbe prije nastavka na sljedeći korak

Imate korisnički račun?

Prijava

Venecija – Putovanje

Lista želja

ZA DODAVANJE PUTOVANJA NA LISTU ŽELJA POTREBAN JE KORISNIČKI RAČUN

Akcija
Već od0 KM
0
Ime i prezime*
Email Adresa*
Vaš upit*
* Slažem se sa Uslovi korištenja i Politikom privatnosti .
Molimo prihvatite sve odredbe i uslove prije nego što pređete na sljedeći korak

Rezervišite sa povjerenjem


Najbolje cijene
Korisnička podrška 24/7
Ručno odabrane ture
Putno osiguranje

Trebate pomoć?


+387 62 035 825

[email protected]

5 Dana
Dostupnost : Jan - Dec
Sarajevo
Venecija
Broj putnika : 20

Venecija – Putovanje

0
 • Trajanje : 7 Dana
 • Broj mjesta : 20
 • Prijevoznik : Pegasus
 • Maj : 11.05.2024

Detalji

Putovanje u Veneciju je kao da se vratite u prošlost i uđete u svijet magičnih kanala i romantičnih palača. Ova jedinstvena italijanska metropola, poznata po svojoj arhitekturi, umjetnosti i kulturi, očarava posjetitelje svojom ljepotom i šarmom.

Šetajući uskim ulicama i mostovima koji se uzdižu iznad vodenih tokova, osjetite puls grada koji je vekovima inspirisao umetnike i pesnike. Posjetite čuveni Trg Svetog Marka s njegovom grandioznom bazilikom i Duždevom palačom, gdje se povijest i umjetnost spajaju u jedinstvenom skladu.

Cijena uključuje

 • Air fares
 • 3 Nights Hotel Accomodation
 • On Trip Transport
 • 2 Meals / day

Cijena ne uključuje

 • Driver Service Fee
 • Guide Service Fee
 • Room Service Fees

Hoteli

Amman: Hotel Geneva – 3 noći s doručkom (BB)

Petra: Hotel Petra Icon – 2 noći s doručkom (BB)

Wadi Rum: Kamp Arena – 1 noćenje u Deluxe šatoru s polupansionom (HB

Šta očekivati

Putovanje u Veneciju pruža nezaboravno iskustvo koje kombinuje bogatu istoriju, romantiku i magiju jednog od najfascinantnijih gradova na svetu. Očekujte da ćete biti okruženi slikovitim kanalima, prekrasnim palačama i uskim ulicama koje kriju mnoga iznenađenja.

 • Romantična atmosfera: Venecija je grad ljubavi, gdje svaki kutak odiše romantikom. Očekujte šetnje kanalom, vožnju gondolom i prekrasne zalaske sunca na trgovima.
 • Bujna arhitektura: Venecija je dom prekrasnih palata, crkava i mostova koji svjedoče o bogatoj istoriji i kulturi grada. Posjetite poznate građevine kao što su bazilika Svetog Marka i Duždeva palača.
 • Kulinarika: Venecijanska kuhinja nudi autentične specijalitete kao što su svježi plodovi mora, fritola i tiramisu. Uživajte u tradicionalnim restoranima i kafeterijama uz vrhunsku hranu i piće.
 • Umjetnost i kultura: Venecija je inspiracija mnogim umjetnicima i dom brojnih muzeja i galerija. Istražite bogatu umjetničku scenu grada i sudjelujte u kulturnim događajima poput maskenbala i muzičkih festivala.

Plan i program

Dan 1 - Bosna

Polazak grupe iz Sarajeva u večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja….. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Noćna vožnja.

Dan 2 - Venecija

 • Dolazak u luku Punta Sabione u jutarnjim satima.
 • Vrijeme za slobodne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Veneciju.
 •  Znamenitosti Venecije: Crkva La Pieta, Stari zatvor, Duždeva palata, Piazetta, Trg Sv. Marka, Prokurative, Orseolo bazen, Merceria, Most Rialto.
 • Slobodno vrijeme  ili slobodne aktivnosti
 • Okupljanje na dogovorenom mjestu. Povratak u luku. Polazak prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno veče za odmor. Noćenje.

Dan 3 - PADOVA – VERONA – SIRMIONE

Doručak. Nakon doručka vrijeme za slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet Padova – Verona – Sirmione. Po dolasku u Padovu, pješice odlazimo do starog grada, Sveučilišta u Padovi i najstarijeg anatomskog kazališta na svijetu, razgled bazilike sv. Antona i samostana sv. Leopolda Mandića gradskog trga Prato della Valle Jesola. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Veroni. Obilazak Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalijeri, Julijina kuća i balkon. Slobodno vrijeme. Zatim polazak prema Padovi. Po dolasku u Padovu pješice odlazimo do starog grada, Sveučilišta u Padovi i najstarijeg anatomskog kazališta na svijetu, razgled bazilike sv. Antona i samostana sv. Leopolda Mandića gradskog trga Prato della Valle Jesola. Slobodno vrijeme. Nastavak do posljednje tačke današnjeg dana, gradić Sirmione. Po dolasku u Sirmione, slijedi lagana šetnja pored tvrdjave porodice Scala, zatim prolazak uskim ulicicama Sirmionea do vile glasovite operne pjevacice Marije Kalas koja je dio svog zivota provela u Sirmioneu. Slobodno vrijeme Sastanak u dogovoreno vrijeme i povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 - Trst - Bosna

Doručak Nakon doručka odjava iz hotela I polazak prema Trstu. Po dolasku u Trst slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i shopping. Polazak prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima

Mapa