Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Zlatna Bosna, 5 Dana Ekonomičnog Blaga

Lista želja

Adding item to wishlist requires an account

Action
From585 KM
0
Booking Form
Enquiry Form
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* Slažem se sa Uslovima korištenja i Politikom privatnosti.
Molimo prihvatite sve odredbe i uslove prije nego što pređete na sljedeći korak
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Book with confidence


Best prices
24/7 customer support
Handpicked tours
Travel insurance

Need help?


+387 62 035 825

[email protected]

5 Days
Availability : 01.05.2024
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina
Max People : 20

Zlatna Bosna, 5 Dana Ekonomičnog Blaga

0
 • Duration: 5 days
 • Broj mjesta : 10
 • Prijevoznik : Royalty Of Bosnia
 • Sezona 2024

Details

Bosna i Hercegovina – Zemlja neponovljivih doživljaja

Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja očarava svojom raznolikošću prirodnih ljepota, bogatom kulturnom baštinom i gostoljubivim ljudima. Smještena na raskršću Istoka i Zapada, ova zemlja predstavlja spoj različitih uticaja koji su oblikovali njen jedinstveni identitet.

Sarajevo – Grad kontrasta i kulturološke raznolikosti

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, odiše posebnom atmosferom koja se sastoji od spoja istočnjačke i zapadnjačke kulture. Ovdje se susreću različite religije, jezici i običaji, što ovaj grad čini jednim od najživopisnijih u regiji. Šetnja starim gradskim jezgrom, posjeta čuvenoj Baščaršiji s njenim tradicionalnim radnjama i mirisima orijentalnih začina, te uživanje u fantastičnoj bosanskoj kuhinji samo su neki od nezaboravnih doživljaja koje nudi Sarajevo.

Mostar – Grad stoljetnih mostova i rijeke Neretve

Mostar, grad smješten na obalama rijeke Neretve, poznat je po svom čuvenom Starom mostu koji dominira gradskim pejzažom. Ovaj grad karakterizira spoj različitih kultura i tradicija, što se ogleda u arhitekturi, gastronomiji i živopisnim tržnicama. Mostar je također domaćin tradicionalnih skokova sa Starog mosta, koji privlače posjetitelje iz cijelog svijeta.

Banja Luka – Grad zelenila i kulturnog nasljeđa

Banja Luka, glavni grad Republike Srpske, nudi svojim posjetiteljima kombinaciju bogate kulturne baštine i prekrasnih parkova i šetališta. Posjetitelji mogu istraživati utvrđeni grad Kastel, posjetiti Hram Krista Spasitelja ili se opustiti u jednom od mnogobrojnih kafića duž Vrbasa.

Bihać – Grad prirodnih ljepota i avanturističkih doživljaja

Bihać je grad smješten na rijeci Uni, okružen prekrasnim prirodnim pejzažima koji privlače ljubitelje prirode i avanturističkih aktivnosti. Nacionalni park Una nudi mogućnosti za rafting, kanjoning i vožnju kajakom, dok šetnje kroz Stari grad Bihać otkrivaju bogatu historiju ovog grada.

Jajce – Grad srednjovjekovne čarolije i vodopada Plive

Jajce, grad smješten na spoju rijeke Plive i rijeke Vrbas, odiše srednjovjekovnom atmosferom koja vas vraća u prošlost. Glavna atrakcija ovog grada je spektakularni vodopad Plive, koji predstavlja jedinstvenu prirodnu ljepotu. Posjetitelji mogu istraživati utvrdu Jajce, muzej AVNOJ-a, kao i uživati u predivnim pejzažima okolnih planina.

Travnik – Grad istorijskih znamenitosti i arhitektonskih bisera

Travnik, grad poznat po svojoj bogatoj historiji i arhitekturi, nudi svojim posjetiteljima jedinstvenu kombinaciju orijentalnih i evropskih uticaja. Posjetitelji mogu posjetiti Tvrdavu Stari grad, Plavu vodu, kao i brojne džamije, crkve i kuće iz osmansko-austrijskog perioda.

Bosna i Hercegovina – Zemlja iznenađenja i neprocjenjivih doživljaja

Bosna i Hercegovina je zemlja koja svakog posjetitelja ostavlja bez daha svojom raznolikošću i ljepotom. Bilo da istražujete njene živopisne gradove, upijate mirise i okuse tradicionalne kuhinje ili se prepustite čarima netaknute prirode, svaki trenutak proveden u ovoj zemlji će biti neprocjenjiv doživljaj koji će vam zauvijek ostati u sjećanju.

Price includes

 • Doček na aerodromu I transferi
 • Privatni Automobil i Turistički Vodič
 • Hotel accommodation with breakfast and tourist tax
 • Travel organization

The price does not include

 • Ulaznice na Turističke Destinacije
 • Ostali privatni troškovi

Hotels


Hoteli 4*

Hotel Hollywood Sarajevo

 

What to expect

5 days full of adventure, fun and luxury await you.

 • Sarajevo: Šarmantni grad s bogatom kulturom i poviješću.

Plan and program

Dan 1 - Sarajevo Aerodrom

 • Doček putnika na Sarajevskom Aerodromu te smještaj u Hotel kako bi odmorili i spremili se za nezaboravnu avanturu

Dan 2 - Sarajevo - Slobodne aktivnosti

Dan 3 - Sarajevo

 • Prvi dan u Sarajevu nudi obilje zanimljivih mjesta za istraživanje. Evo nekoliko preporuka:

  • Baščaršija: Ovo je srce Sarajeva i nezaobilazno odredište. Prošećite kamenim ulicama, istražite tržnice, obrtničke radnje i probajte tradicionalne bosanske specijalitete poput ćevapčića ili baklave.

  • Sebilj: Simbol Sarajeva, ova drvena fontana nalazi se na Baščaršiji. Mnogi posjetitelji ovdje traže osvježenje vodom iz Sebilja, što se vjeruje donosi sreću.

  • Vijećnica: Ova prekrasna građevina, nekadašnja gradska vijećnica, danas je nacionalna biblioteka i kulturni centar. Unutrašnjost je impresivna, a posebno je poznata po svojoj arhitekturi i kulturnim događajima.

  • Gazi Husrev-begova džamija: Jedna od najvažnijih historijskih i vjerskih građevina u Sarajevu, ova džamija datira iz 16. stoljeća i impresionira svojom arhitekturom i unutarnjim dekoracijama.

  • Vrh Trebevića: Ako želite panoramski pogled na Sarajevo, možete se popeti na vrh planine Trebević. Tu se nalazi i staro bob staza koja je sada pretvorena u stazu za šetnju i biciklizam.

Dan 4 - Sarajevo - Slobodne Aktivnosti

Dan 5 - Sarajevo Aerodrom

Map